Thorn

thorn
 

 
Thorn är ett hyr- och finansieringsföretag med 40 års erfarenhet inom branschen. De erbjuder lån upp till 50,000 SEK med en avbetalningsplan på upp till 72 månader, detta sker ofta i samband med att man köper någon av deras teknik- eller vitvaruprodukter.

Dessa gjorde sig ett namn redan på 40-talet då en österrikare vid namn Jules Thorn fick en snilleblixt: han började hyra ut radioapparater. Konceptet blev populärt nog att ge upphov till över 100 fysiska butiker i England, varav idén sedan expanderade raskt. Thorn blev nämligen Sveriges ledande hyr- och finansieringsföretag inom hemelektronik 1969, och upprätthåller sin status med mottot ”Rätt produkt till rätt person”.

Thorn

 
 

Recension av Thorn

    Thorn är ett hyr- och finansieringsföretag med 40 års erfarenhet inom branschen. De erbjuder lån upp till 50,000 SEK med en avbetalningsplan på upp till 72 månader, detta sker ofta i samband med att man köper någon av deras teknik- eller vitvaruprodukter. Dessa gjorde sig ett namn redan…

Thorn

Kostnad - 8.5
Webbplats - 5.5
Öppettider - 7

7

Betyg av 10

Lån upp till 50.000 kr med en effektiv ränta på 10%.

Ditt betyg: 3.23 ( 4 röster)

Tjänster

Hos Thorn kan du låna summor mellan 5,000 och 50,000 SEK med intervaller om 5,000 (dvs. 5,000, 10,000, 15,000…). Du kan välja att återbetala ditt lån under 12, 24, 36, 48, 60 eller 72 månader. Som återförsäljare erbjuder Thorn även finansieringsplan i samband med att man köper någon av deras elektronikprodukter.

Thorn innehar utmärkelsen UC GULD av affärs- och kreditupplysningsföretaget UC. Detta innebär att Thorn är ”en trygg och solid partner att göra affärer med”.

Hur funkar det?

Du ansöker om ett lån här varav en kreditprövning genomförs och en ränta mellan 9,9 och 21,6 % fastställs baserat på kreditprövningen.
För att berättiga för lånet krävs ingen säkerhet utan endast ett gott resultat från kreditprövningen som intygar att du har de finansiella medel som krävs för att betala tillbaka lånet.

Om du kvalificerar för ett lån hos Thor kommer dessa att sätta in pengarna direkt till ditt bankkonto. Du kan använda pengarna till vad du vill.
För att betala av lånet kan du använda dig av autogiro eller faktura, där månadsbeloppet ska vara Thorn tillhanda den 27:e varje månad.

Villkor för lån

Lånevillkoren som gäller för Thorn finns att läsa här, medan vi har sammanställt några av de viktigaste punkterna nedan.

Rörlig ränta

Räntan för ditt lån är rörlig vilket innebär att den under loppet av ditt lån kan ändras om Thorn kan motivera en sådan ändring med kreditpolitiska beslut eller oförutsedda upplånings- eller kostnadsökningar för dem. Detta kan ske till din fördel eller nackdel beroende på omständigheterna, och om ändringar görs blir du underrättad i förhand.

Betala i förtid

Ditt lånade belopp kan betalas delvis eller helt i förskott. Om det betalas i sin helhet i förtid är Thorn skyldiga att betala ränta och andra kostnader fram till förtidsbetalningen.

Kontakta Thorn

Box 1315
171 25 Solna
Tel. 0771-10 10 10
info@thorn.se